„Te-ai hotărât să mai dai pe acasă, ai?”

On
marți, mai 21, 2019


„La mulți ani!” – astăzi se împlinesc trei ani de la ultima mea postare pe blog. Trei ani!!! Mda, multe s-au întâmplat în acești trei ani, iar majoritatea lucrurilor sunt chiar plictisitoare. Deci, ce vânt mă aduce înapoi? Sinceră să fiu nici eu nu știu prea bine pentru că, la drept vorbind, alegerile și schimbările pe care le-am făcut din punct de vedere personal și profesional nu prea se mai „pupă” cu ideea blogului sau numele lui (vom remedia în timp acest neajuns, zic).

Bun, ideea acestei postări este de a povesti pe scurt despre schimbările făcute și de a face o introduce către ce veți găsi de acum în colo pe blog (asta dacă nu vorbesc singură și trebuie să sting lumina).

Ok, ok... te repeți (cu alte cuvinte) și nu zici nimic concret.

Acum trei ani am devenit vegetariană. Bine, nu eram eu oricum mare consumatoare de carne, dar totuși mai ciupeam ocazional. Asta ar fi prima schimbare pe care am făcut-o. Apoi, a fost decizia de a aborda un stil de viață minimalist. În lunile care au urmat (după episodul Digital Diva viața meu) am făcut o curățenie la sânge în toate lucrurile mele. Am donat cât am putut de mult, iar ce nu a fost ok a ajuns la gunoi. Această a doua schimbare a fost mai grea. Odată ce prinzi gustul și începi să te simți bine că ai scăpat de lucruri inutile care îți aglomerau spațiul și poate că ajungeau inclusiv să te streseze, devine mai greu să te oprești. Adică îmi doream să ajung la un anumit număr de lucruri într-un timp scurt. A fost greu să îmi „tai” din entuziasm și să fac treaba asta metodic, dar am reușit (în cele din urmă). Acum, toate hainele mele intră într-un valiză, iar treaba asta îmi dă cu adevărat un sentiment de libertate.

După ce am fost ultrahărnicuță și am scăpat de o mulțime de lucruri inutile din viața mea (da, păcat de bani, un risc asumat), am mai făcut o schimbare. Am descoperit stilul de viață fără risipă/ plastic/ sustenabil etc., etc. (aka zero waste, dar știu că știți). Treaba asta e ceva mai nouă (adică din ianuarie anul acesta). Ei bine, asta da aventură.

Deci, ce am făcut cu asta?


Am început să-mi analizez toate nevoile și obiceiurile și am început (din nou cu elan) să înlocuiesc produse din plastic cu produse sustenabile și mai prietenoase cu mediul. Firește, nu sunt perfectă și nu am reușit să scap de tot răul din lume (astea sunt povești), dar locul în care mă aflu acum (zic eu) este mult mai bun decât cel de acum cinci luni. Sunt o mulțime de site-uri care abordează subiectul zero waste și nu vreau să încep și eu să țin cuvântări cu privire la încălzirea globală, cât de periculos este plasticul ș.a.m.d., pentru că sunt persoane care o fac cum trebuie. Dar ce intenționez să fac este, într-adevăr, să vorbesc cu voi despre aceste alternative mai sănătoase. Sunteți aici sau ați fost :P deoarece discutam despre subiecte de frumusețe și voi încerca să fac același lucru, dar dintr-un alt unghi. Iar eu zic ca va merita atenția voastră!

No bun, să fie într-un ceas cu cuc. Ne recitim în câteva zile cu o recenzie interesantă (cred, sper...).

A voastră,Be First to Post Comment !
Trimiteți un comentariu

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Custom Post Signature

Custom Post  Signature