Beauty Hacks Fail #1 | Mixarea fondului de ten cu loțiunea pentru față

On
duminică, februarie 07, 2016

Bună tuturor,

De-a lungul anilor am avut ocazia să descopăr pe internet tot soiul de beauty tips&tricks.

Youtube-ul, de exemplu, abundă de astfel de filmulețe demo in care tinere domnișoare incurajează practici care mai decare mai ingenioase in vederea optimizării modului in care folosim cosmeticele din dotare. Cine nu vrea să economisească niște bani, să obțină un look fresh, natural, simplu și rapid? Problema este că nu tot ce vedem pe internet este corect și sănătos pentru noi.

Un astfel de beauty trick pe care-l aud recomandat de foarte mulți ani și pe care il consider ingrijorător (foarte rău din partea mea că scriu această postare atât de târziu) este mixarea fondului de ten cu loțiunea/crema de față in ideea creării unui soi de BB Cream pentru o acoperire mai light, finish mai natural, ușurință in aplicarea fondului de ten cremă etc.

Ok! In machiaj sau in zona de beauty expresia -The sky is the limit- sună foarte bine și incurajator. Sunt multe trucuri chiar reușite și inofensive (atâta timp cât se intâmplă la suprafața pielii și le poți indeparta rapid și ușor), de exemplu - folosirea rujul pe post de blush, rujul roșu pentru corectarea cearcanelor foarte inchise la culoare (ultima fiță, nu o practic, dar am testat-o), blush-ul ca fard de ochi etc., dar acestea chiar sunt trucuri soft - toți le știm, nu este o mare descoperire.

Hai, totuși, să ne concentrăm puțin asupra situației de mai sus. De ce nu este sănătoasă această practică până la urmă?După cum știti,  pielea este dispusă in 3 straturi:


  • epidermul - stratul superficial al pielii, cotactul direct cu exteriorul
  • dermul - stratul din mijloc, format din fibre elastice și colagen
  • hipodermul - ultimul strat, format din celule adipoase, bogat in vene și artere


Ei bine, in funcție de tipul nostru de ten și de nevoile pielii noastre (uscat, sensibil, mixt, normal), specialiștii in cosmetică și dermato-cosmetică concep loțiuni de fața/corp și creme care au menirea de a acționa la nivelul tuturor celor 3 straturi ale pielii pentru a trata diverse nevoi: hidratare profundă, acnee, atenuarea petelor pigmentate, descuamara pielii etc.

Pe când rolul unui fond de ten care este? De balansare/echilibrare/corectare la nivelul superior al pielii a nuanței tenului și cam asta-i tot. Ok, unele fonduri de ten propun efecte miraculoare precum cele de anti-ageing, dar nu este același lucru, fondul de ten va crea o iluzie de suprafață.

Din start mixăm două produse care au roluri și ingrediente diferite. Acest hibrid pe termen lung iți poate afecta sănătatea pielii prin:

  • iritații
  • eczeme
  • psoriazis
  • puncte negre/coșuri
  • imbătrârea prematură a pielii

Iar acestea sunt cele mai comune reacții. Gândește-te că odată absorbit in piele, fondul de ten nu va putea fi curățat cu o simplă dischetă demachiantă, va trebui să apelezi la o cosmeticiană pentru o curățare in profunzime. Ai face acest lucru zilnic? Incearcă să nu-ți supui tenul unor  agresiuni externe și interne prea des, rezultatele negative vor aparea când te aștepti mai puțin.

Recomandarea mea este să aplici aceste produse succesiv. Lasă crema de față să acționeze câteva minute și să creeze un strat protector impotriva coloranților din fondul de ten și urmează pașii firești in realizarea machiajului. Nu omite etapa hidratării indiferent de tipul tău de piele.

Sper că această postare ți-a fost de folos. Sper că te-a pus puțin pe gânduri și te-a făcut mai conștientă că nu toate trucurile made in internet sunt așa sănătoase.

 Vreau să te gândești că mai presus de orice fărduleț, rujuleț și obiect de beauty, cel mai important truc de frumusețe este sănătatea ta.

Astept cu drag comentariile tale la aceasta postare aici sau pe email.

Până data viitoare,

Cristina


Dacă ți-a plăcut articolul dă-i un share. Sharing is caring! Iți mulțumesc!

Nu vrei să ratezi urmatoarele articole? Nimic mai simplu - abonează-te!
Be First to Post Comment !
Trimiteți un comentariu

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9

Custom Post Signature

Custom Post  Signature